5 Platser att besöka i sommar

Det råder ingen tvekan om att Sverige är ett av världens vackraste länder. Från de fantastiska landskapen till de bildsköna städerna och byarna finns det mycket att utforska. Och med så mycket att se och göra är det inte konstigt att Sverige blir alltmer populärt bland turister.

Om du planerar en resa genom Sverige i sommar så finns det massor av fantastiska platser som du inte får missa. Här är 5 vackra platser i Sverige som vi tycker är värda att besöka:

  1. Stockholm – Den huvudstaden i Sverigeär en av de vackraste städerna i Europa. Staden är känd för sina mysiga gränder, fantastisk arkitektur och lugna atmosfär. Det finns massor av intressanta museer att utforska, och du kan även ta en båttur runt Stockholms skärgård.
  2. Gotland – Gotland ligger i Östersjön och är Sveriges största ö. Detta paradis på jorden är känt för sina vackra stränder, pittoreska byar och fascinerande historia. Det finns även massor av aktiviteter för hela familjen, som att besöka Lummelundagrottan eller Gotland Ring.
  3. Malmö – Malmö är en av de mest livliga och kosmopolitiska städerna i Sverige. Här hittar du allt från mysiga caféer till spännande nattklubbar. Du kan även ta en turtill Turning Torso, en av världens mest unika byggnader.
  4. Uppsala – Uppsala är en historiskt intressant stad som erbjuder mycket mer än bara gamla kyrkor och ruiner. Här hittar du också ett levande studentliv, mysiga caféer och ikoniska platser som Fyrisån.
  5. Lund – Lund är en liten stad belägen i Skåne, i södra Sverige. Staden är känd för sitt mycket aktiva studentliv och fina arkitektur. Du kan även besöka Lunds domkyrka, en av de mest imponerande byggnaderna i Sverige.

Detta är inte bara vackra platser utan har även ett stort utbud av mat och dryck. Många välkända kockar har sina restauranger på de här platserna.